“Good enough is the new perfect”

Hello world!
July 12, 2019
Let’s talk about stress

Good enough is the new perfect

Angelique (41) werkt bij een bank en zorgt daarnaast voor haar dochter van 6. Een druk leven, waar regelmatig stress optreedt.

Waar krijg jij stress van? “Ik krijg stress van ‘moeten’. De dingen waar ik geen energie van krijg, dingen die niet bij me passen. Ik krijg dan het gevoel geleefd te worden en dat vind ik stressvol. Voor mij persoonlijk is stress ook gekoppeld aan stilstaan; het gevoel te moeten afwachten of niet zelf te kunnen sturen hoe mijn werk en leven er uit zien”.

Wat zijn bij jou signalen van ongezonde stress? “Bij oplopende stress merk ik dat ik minder makkelijk keuzes kan maken, ga twijfelen. Ik verval ook makkelijk in oude patronen die niet effectief zijn. Dan ga ik bijvoorbeeld nóg harder rennen. En ik wil de dingen nog beter gaan doen. Een valkuil. Daarom is mijn motto nu ‘good enough is the new perfect’. Aan mijn lichaam merk ik dat ik me echt gejaagd voel. En mijn zwakke plek speelt op: ik krijg last van mijn rug. Eens in de maand laat ik me masseren. Dan ontspannen mijn lichaam en geest en het geeft nieuwe energie.”

Wat helpt je wanneer je te veel stress hebt? “Het helpt om lijstjes te maken zodat ik het overzicht weer terug krijg. Dat geeft rust. Ik schrap ook activiteiten om wat meer te slapen en een pas op de plaats te maken. En ik bel jou om weer grip te krijgen en gezonde keuzes te maken.”

Jouw gouden tip voor een leven met minder stress? “Haal de bezem door je huis en vriendenkring. Bekijk wat passend is en neem afscheid van energievreters. Sommige zaken en mensen zijn voor het leven, sommige zijn voor even. Omring je met mensen die hun hoofd gebruiken, maar vanuit hun hart leven. Ze stimuleren en geven het nodige zetje in plaats van aan te komen met belemmeringen en ‘beren op de weg’.”
Oda
Oda

Comments are closed.